Tájékoztató

A honlapunkon látható minden ház egyedi tervezés-gyártás-kivitelezés alapján épült Magyarországon.

Cégünkről

Cégünk fő alapelve, hogy a Finnországban kialakult építőipari jellegzetességeket Magyarországon is megvalósítsa.

A pontos, megbízható munkaütemezés, a megadott árak garantált stabilitása, a beépítésre kerülő anyagok származásának és első osztályú minőségének garantálása teszi lehetővé, hogy ügyfeleink ne teherként, hanem örömteli élményként éljék át házuk felépítésének folyamatát a tervezéstől a beköltözésig. Nagy hangsúlyt fektetünk az előkészítő munkára. A leendő házat részletes anyagkatalógusok segítségével (típustervek, ajtó, ablak, lépcső, szauna stb.) megrendelőink igényének 100%-os figyelembevételével alakítjuk ki.

Irodánkban sokféle típusterv megtekinthető, de tapasztalataink szerint megrendelőink döntő többsége egyedi terveit szeretné megvalósítani. Igény esetén, cégünk tervezői, akik mind a hagyományos-, mind a gerenda- és rönkház tervezésében és építésében nagy tapasztalatokkal rendelkeznek, végzik a tervezési és engedélyezési munkákat. Gyakorlatuknak köszönhetően, a megrendelőink és tervezőink közös munkája garantálja, hogy a megrendelőinknek a számukra legideálisabb házat tudjuk kialakítani.

A ház felépítésénél fontos szempont, hogy építőmestereink a gerenda és rönkház technológiában jártasak, nagy belföldi és külföldi építési tapasztalatokkal rendelkeznek. A finn gyár által elvárt minőségben dolgoznak, a Finnországban előírt mm-es pontos, precíz, tiszta munkát Magyarországon is megvalósítják. Budapesti irodánkban lehetőséget kínálunk ügyfeleink részére az anyaggal, a technológiával és a típustervekkel történő ismerkedésre.

Az Eurohonka Oy kizárólagos magyar képviseletét az Eurohonka Finn Gerenda- és Rönkház Forgalmazó, Építő és Szolgáltató Kft. látja el.

A Finn Eurohonka Oy 1961-ben kezdte el a gerenda-és rönkház nagyüzemi gyártását. 1965-ben kezdték el exportálni termékeiket, melynek fő piacai mind a mai napig: Nyugat Európa, Egyesült Államok, Kanada, Japán. A termékek magas minőségét bizonyítják az európai piacon elért eredmények. Két gyárral, szárítóüzemmel, fűrészmalommal rendelkeznek. A legkorszerűbb számítógéppel vezérelt lézeres mérési és gyártási berendezéseket használják. A házak elkészítéséhez 80-150 éves luc és erdei fenyőt használnak.

A Finnországban növekedett fenyők főbb jellegzetessége a magas gyanta tartalom, és a tömör szerkezet (a finnországi éghajlat és hőmérsékleti viszonyok miatt lassabban növekednek, hosszabb élettartammal és kedvezőbb hőszigetelési paraméterekkel rendelkeznek, mint a Közép Európában növekedett társaik).

Gerenda- és rönkházak előnyei

 • az északi fenyők rendkívül jó hőszigetelési tulajdonságai miatt a gerenda és rönkházakban magas hőszigetelési érték érhető el.
 • épületen belül optimális a páratartalom
 • a fa gerendák újra és újra regenerálják önmagukat, ezért hosszú élettartamúak, karbantartásuk nagyon egyszerű
 • jó hangszigetelési paraméterekkel rendelkeznek
 • környezetbarát technológia
 • rövid felépítési idő (mérettől függően 1-3 hónap)
 • a fa alapanyag bármilyen építési technológiával kombinálható
 • a házak igény szerint bármilyen színre festhetőek, pácolhatóak
 • bármilyen fűtési rendszer beszerelhető
 • a gerendaházakban végzett gépészeti munkák egyszerűbbek a hagyományos technikával épülő házakénál, falbontást, vésést, vakolást nem igényelnek. A gépészeti terveket már a ház összeszerelésekor figyelembe vesszük, ennek megfelelően illesztjük össze az elemeket.
 • az év bármely szakaszában felépíthető.

Gerenda típusok

Minden gerenda típus választható erdeifenyő és lucfenyő alapanyagból.

TÖMÖR SZÖGLETES GERENDA: minden esetben középen vágott technológiával készült, jól illeszthető, nem vetemedik, nem reped.

LAMINÁLT SZÖGLETES GERENDA: nagyobb teherbíró képességet és vastagabb falak építésének lehetőségét biztosítják, úgy hogy minimálisra csökkentik a fa természetes mozgását.

TÖMÖR KÖRGERENDA: rusztikus és impozáns megjelenést biztosít a háznak. Szigetelt változat esetén a belső falak domború borítást is kaphatnak.

LAMINÁLT KÖRGERENDA:

FELÉPÍTHETŐ ÉPÜLETEK TÍPUSAI:

Az épületek nagysága korlátlan, a néhány négyzetméteres szaunától akár 1000 m2 alapterület feletti ház is építhető.

 • nyaralók, hétvégi házak
 • családi házak, lakóházak (többszintes kivitelben is)
 • sportközpontok, szállodák, éttermek
 • bel- és kültéri szaunák

Szolgáltatásaink

Tervezés: több típustervet ill. ötletet kínálunk a vevőinknek. Megrendelőink egyedi elképzeléseit cégünk tervezői segítik az első vázlatoktól az engedélyezett terv dokumentációig.

Alapozás: Cégünk vállalja az alapozás elkészítését. A gerendaház felállítható egyszerű sávalapra, pince födémre, téglából vagy betonból készült szuterén vagy emelet födém szerkezetére.

Összeszerelés: Nagy tapasztalatokkal rendelkező szakembereink végzik. A ház építése a gyár által biztosított részletes összeszerelési terv alapján történik.

Épületgépészeti munkálatok: Amennyiben a megrendelő úgy dönt, hogy a gépészeti munkálatok elvégzésével cégünket bízza meg, szakembereink segítségével gondoskodunk: szakszerű víz-, villany-, fűtésszerelésről, hidegburkolásról, egyéb kőműves munkálatok (pl.: kémény, kőlépcsők, tégla válaszfalak) elvégzéséről.

A Finnországból érkező szállítmány tartalma

 • főfalak, oromfalak, válaszfalak
 • fa tartó gerendák, oszlopok
 • külső és belső hajópadló burkolatok, szegélyek
 • ajtók és ablakok (kerettel, vasalással, kilinccsel, üvegezéssel, zárakkal), lépcsők, korlátok
 • teljes tetőszerkezet, oromfal, oromzat, födémszerkezet, dekorációs mennyezet gerendák, mennyezeti lambéria
 • igény esetén szauna
 • szerelékek: szögek, csavarok, ékek, tiplik, csapok, sarokvasak

Nyílászárók típusai

Megrendelőinknek a nyílászárók széles választékát kínáljuk: típus, méret és anyagválasztékban. A hagyományos thermo-üvegezés (dupla üveg) mellett kínálunk úgynevezett MSE (tripla üveg) ajtókat és ablakokat is.

Lépcsők típusai

A legkülönbözőbb méretben, típusban és anyagban (fenyő, bükk, tölgy stb.) kínáljuk.